Beveiligd wonen is een belangrijke overweging voor veel mensen die op zoek zijn naar een veilige en beschermde woonomgeving. Maar wanneer kom je in aanmerking voor beveiligd wonen? In dit blog zullen we kijken naar de criteria die bepalen of je in aanmerking komt voor deze vorm van wonen en wat de voordelen zijn van beveiligd wonen.

De criteria voor beveiligd wonen

Er zijn verschillende criteria die bepalen of je in aanmerking komt voor beveiligd wonen. Een van de belangrijkste criteria is dat je een psychiatrische aandoening hebt en daardoor niet zelfstandig kunt wonen. Dit kan bijvoorbeeld zijn vanwege een ernstige depressie, schizofrenie of een persoonlijkheidsstoornis. Daarnaast moet je ook een indicatie hebben voor Beschermd wonen. Dit betekent dat je begeleiding en ondersteuning nodig hebt bij het dagelijks leven. 

De taken van beveiligd wonen

Beveiligd wonen biedt verschillende voordelen voor mensen die hier gebruik van maken. Allereerst is er natuurlijk de veiligheid en bescherming die geboden wordt. Je woont in een omgeving waar je je veilig voelt en waar je kunt rekenen op professionele begeleiding en ondersteuning. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om sociale contacten op te doen en te werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Lister biedt diverse activiteiten en trainingen aan die hieraan bijdragen. Bovendien is er ook de mogelijkheid om te werken aan het vinden van een passende woonplek voor de toekomst, bijvoorbeeld in een van de Lister woonlocaties.

Een nieuwe start

Beschermd wonen biedt dus niet alleen veiligheid en bescherming, maar ook de mogelijkheid om te werken aan je herstel en toekomstperspectief. Het is een nieuwe start voor mensen die door hun psychiatrische aandoening niet meer zelfstandig kunnen wonen. Lister biedt professionele begeleiding en ondersteuning om deze nieuwe start mogelijk te maken. Ben jij op zoek naar een veilige en beschermde woonomgeving en denk je dat beveiligd wonen iets voor jou is? Neem dan contact op met Lister voor meer informatie en advies.