Rijd je een prachtige Audi, dan wil je die ongetwijfeld goed verzekerd hebben. Weinig is zo vervelend als dat er onderweg iets gebeurt en je zelf voor de kosten op moet draaien. Denk aan een aanrijding met een andere auto, of het stranden langs de weg door een motorisch euvel. Ben je het ermee eens dat een goede voorbereiding het halve werk is, dan mag een het hebben van een goede autoverzekering niet ontbreken. Kies bijvoorbeeld voor je auto verzekeren Univé, waarbij je de keuze hebt uit een groot aantal opties. Je berekent eenvoudig direct je premie via de website. Zo weet je altijd waar je aan toe bent.
 

Basisverzekering is verplicht

Voor het verzekeren van je Audi is het belangrijk om te onthouden dat je op zijn minst een basisdekking dient af te hebben gesloten, in de vorm van een WA-, WA+ of All Risk-autoverzekering. Het is verplicht om hieruit een keuze te maken, want zonder basisverzekering mag je namelijk de weg niet op. Ook is het niet mogelijk om zonder basispakket te kiezen uit eventuele aanvullende dekkingen. Welke autoverzekering het meest geschikt is voor jouw Audi? Dat hangt mede af van de leeftijd van de auto. Hoe jonger deze namelijk is, hoe meer het kan lonen om voor het meest uitgebreide pakket te kiezen. Het tegenovergestelde is ook het geval: hoe ouder, hoe groter de kans dat je genoeg hebt aan alleen een WA of WA+.
 

Belangrijkste verschil WA+ en All Risk

Met een WA als autoverzekering ben je in elk geval gedekt tegen schade aan anderen en bezittingen van de ander. Mocht het je dus gebeuren dat je in een onbewaakt ogenblik een medebestuurder aanrijdt, dan wordt de schade aan de wagen van de tegenpartij betaald vanuit jouw verzekering. Heb jij zelf ook schade, dan betaal je die uit eigen zak. Wil je dat graag anders zien, dan kun je beter kiezen voor de All Risk. Hiermee is ook schade aan jouw eigen auto verzekerd, zoals als gevolg van een aanrijding. De WA+ lijkt hierop. Met dit pakket zijn allerlei soorten schades aan je wagen gedekt, behalve de bovengenoemde. Denk aan als gevolg van een brand, inbraak, diefstal of een aanrijding met een loslopend dier. Met een WA+ profiteer je overigens, net als met de All Risk, ook van een 1 jaar nieuwwaarderegeling.
 

Autoverzekering berekenen werkt zo

Benieuwd naar de premie van een autoverzekering zoals af te sluiten bij Univé? De kosten van de autoverzekering berekenen is je heel gemakkelijk gemaakt. Hiervoor maak je gebruik van de tool die op de website van de verzekeraar staat. Binnen 2 minuten weet je precies waar je aan toe bent. Eerst vul je het kenteken van de Audi in in het daarvoor bestemde vak. Je selecteert of je een particulier of ondernemer bent, en vervolgt je weg met de ‘Bereken uw premie’-button. Nu worden enkele gegevens gevraagd van jou als hoofdbestuurder en over het gebruik van de auto. Tijdens de volgende stap krijg je gelijk duidelijkheid over de kosten én is het afsluiten van jouw maat op maat één klik van je verwijderd.